söndag 15 september 2013

Onnistuneen kauden hieno päätös

Eilen Maarianhaminassa kisatussa SFI-serienissä yleisurheiluvuosi 2013 päättyi (vihdoin ja viimein) meikäläisenkin osalta. Ja hyvällä tavallakin. Moukarissa jäin toki haamurajasta (30m) liian paljon. Jalat ei pelannut ja rotaatiot oli.. sekaisin.. Kolme heittoa meni häkkiin niin jouduin sitten varmistamaan itselleni tuloksen heittämällä ainoastaan yhdellä pyörähdyksellä (normaalisti käytän kaksi). Seipäässä kulki sitten taas jopa yllättävän hyvin, koska hyppääjiä oli sen verran monta aloitin verryttelyn kisassa 340:stä kahdeksan askeleen vauhdilla ja hyppäsin sitten joka toisesta korkeudesta ja vaihdoin sitten kun rima nousi neljään metriin Spiritiin ja otin se normaali 12-askeleen vauhti. Aika paljon hakemista oli ja tuuli oli erittäin hankala, mutta yhtäkkiä yksi pieni asia mikä ollut suurin syy miksei hypyt ole noussut vähän parani ja pystyin ylittämään uuden ennätyskorkeuteni joka nykyään kirjataan 471! Edelleenkin lähden liian vinosti seipäästä irti enkä sitä kautta saa käytettyä sitä heittoa siinä lopussa. Eli aika hyvin päättyi kausi, ennätykseen :) Ottaen huomioon koko talven taistelu just tämän lajin kanssa kun seipäitä ei löytynyt sopivia ja se kuuluisa "kuoppa-kammo" iski. Tässä vähän isän ottamia kuvia ja rimassa just toi 471. 400m rullasin myös viestissä suonenveto pohkeissa, mutta ihan hyvi meni silti.

Seiväs taipuu melko paljon, eli jäykempää voisi käyttää!
Vinossa riman päällä - paine on karannut. Ei hyvä


























Eli kauden aikana omia henkilökohtaisia ennätyksiä on ottelulajeissa tullut 5 - eli ihan hyvä saldo. Toki ei mitään päätä huimaavaa tason nostetta saatu tänä vuonna aikaan - paitsi ottelijana ja ottelun loppupisteissä. Otteluhan on se pääasia, mutta fyysisesti ja teknisesti olen ollut aika samalla tasolla kuin viime vuonna. Viime syksynä tehdyt kuntoutushommat velotti, mutta ainakin taso säilyi. Nopeus kärsi ehkä eniten viime syksystä, mutta ainakin olen nyt terve ja viiden vuoden loukkaantumishelvetti on siinä mielessä päättynyt koska pystyn tällä hetkellä ohjaamaan omaa tekemistäni suorituksissa. 2008 vuoden hieman pieleen menneen leikkauksen jälkeen tämä on ollut ensimmäinen vuosi kun olen oikeasti tuntenut että pystyn tekemään asioita samalla tavalla kuin ennen leikkausta. Työvälineet (jalat pääosin) on nyt aika tasapuolisessa kunnossa ja tunnen että kroppa vastaa ajatuksiin, eli aika kiva tietää ettei se kyky jäännyt sinne leikkauspöydälle. Monta vuotta ihmettelin miksi en vaan pystynyt tekemään asioita samalla tavalla kuin ennen. Leikkaus tuli huonoon kohtaa, juuri siinä iässä kun tapahtui paljon kehitystä itsestään eikä poika oikein pysynyt mukana. Ensi vuodeksi yritetään sitten kehittyä taas ja toivottavasti se näkyisi myös loppupisteissä ensi vuonna :) 

 Ja sen olen jo Twitteriin laittanut, mutta laitan nyt tännekin. Yleisurheiluelämäni projekti sai tässä lähipäivinä nimen: Tokyo. Eli tämä ei tarkoita sitä etten tähtää Rioon jne. mutta 2020 olen 29-vuotias ja täydellisessä otteluiässä. Eli 7 vuotta aikaa ja aivan takuuvarmasti näiden vuosien varrella vastaan tulee paljon haasteita, pettymyksiä sekä menestymisiäkin. Tähtäin on siinä että jonkinlainen jättipotti tulisi sitten Tokyossa. Eli kannattaako? 7 vuotta on hemmetin pitkä aika. Vastaus on KYLLÄ. Tähän olen omistautunut. Eli 7 vuotta - let's go!

 Nyt edessä kuitenkin muutaman viikon täyslepo yleisurheilusta. Tuskin maltan olla koko tämän ajan harjoittelematta mutta ihan kiva joskus ihan leikkimielessä käydä lenkillä ;) Saa nähdä paljonko paino nousee. Olen tällä hetkellä vajaa 74 kiloinen ja rasva% oli viimeksi 6,4. Jännä nähdä paljonko tämä ehtii muuttua, tuskin juuri mitään mutta eipä sillä niin väliä jos syksyksi saa vähän suojaavaa kerrointa ettei taudit iske niin armottomasti :D 

 Koulussa tulen nyt käymään, ja aika paljonkin. Matiikan opiskelut on saannut jäädä - en yksinkertaisesti jaksa sitä. Se työmäärä ja ne opintopisteet ei siinä oikein kulje käsi kädessä ja koska urheileminen ei ole enää KELA:lle mikään syy miksi jäisi alle 45op vuodessa on turha ottaa siitä stressiä. Aika hyvin omasta mielestäni käynnyt niitä tärkeitä kursseja ja kaikki sillä tavalla että jaksan sekä urheilla että opiskella ja kaikki mennyt läpikin. Sitten kun tuki päättyi vaikka läpäisin koko yliopiston vaikein kurssi viime syksynä meni ns. maku siihen hommaan. Eli nyt jotain vähän "helpompaa" ainakin pisteiden metsästämisen valossa ja jos kaikki menee läpi syksyllä minulla tulee joulun mennessä olemaan yhtä paljon pisteitä kuin tähän asti saannut vuodessa yhteensä :D Tässäkin lajissa pisteet ratkaisee!

Moukarikuva!

Huomioikaa että veto tulee ihan hyvin, mutta leka on jo lähtenyt lentoon. 


 Take care!

 /OY

3 kommentarer:

  1. kohdistuiko suonenveto ns. kuntosuoneen?

    SvaraRadera
  2. Hei Otto!:)
    Hienoa, että kausi on mennyt hyvin ja ennätyksiä syntynyt. Seurasin kymmenotteluasi heinäkuun alussa Tampereella järjestetyissä alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa, ottelit todella hyvin. 1500m jäi päällimmäisenä mieleeni,juoksusi oli upeaa katsottavaa ja huusin täysiä kun halusin kannustaa sinua! :) Tuli mieleeni, että montako vuotta olet harrastanut yleisurheilua? Hyvää jatkoa ja treeni-intoa sekä onnea tuleviin kisoihin! :)

    t. Fanisi Tampereelta :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Terve "Fanini Tampereelta" :D
      Kiitos kannustuksesta, olit mukana luomassa elämäni siisteintä kokemusta! Toi 1500m taitaa olla yleinen suosikki, kun kaikki sitä muistaa. Itse en tosin viimeisestä kierroksesta muista juuri mitään, mutta olen saannut kuulla että aika hieno tunnelma oli ollut haha :) Yu:ta olen harrastanut koko elämäni. Isän kanssa pääsin aika nuoressa iässä tutustumaan ovaaliin toimistoon ja siitä se sitten lähti ;) Taisin olla 3v kun ensimmäisen kerran juoksin pikkuaitoja.
      Kiitos, ensi viikolla se taas alkaa!
      /OY

      Radera